Yöresel domatesli tarhana çorbası
Malzemeler
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı domates suyu
1 diş sarımsak (isteğe göre)
3-4 su bardağı su
2 çorba kaşığı tarhana (ege tarhanası)
İsteğe göre yarım su bardağı tavuk suyu veya(yarım maggi tavuk bulyon)
Yeterince tuz, karabiber ve pul biber
Üzeri için tereyağı
Yapımı
orta boy tencereye sıvı yağı koyunuz ve üzerine domates (rendelenmiş) suyunu ilave ediniz.isteğe göre 1 diş sarımsağı ince ince doğrayınız ve ılık su, tavuk suyu tuz karabiber ve pulbiberi ekleyiniz.Su ılık iken tarhanayı ekleyiniz ve topak olmaması için kaynayıncaya kadar karıştırınız.Piştikten sonra çorba kasesine koyunuz ve üzerine eritilmiş tereyağını (1 çorba kaşığı) gezdiriniz.İçine kıtır ekmek kullanabilirsiniz.Mükemmel bir lezzet afiyet olsun
Malzemeler
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı domates suyu
1 diş sarımsak (isteğe göre)
3-4 su bardağı su
2 çorba kaşığı tarhana (ege tarhanası)
İsteğe göre yarım su bardağı tavuk suyu veya(yarım maggi tavuk bulyon)
Yeterince tuz, karabiber ve pul biber
Üzeri için tereyağı
Yapımı
orta boy tencereye sıvı yağı koyunuz ve üzerine domates (rendelenmiş) suyunu ilave ediniz.isteğe göre 1 diş sarımsağı ince ince doğrayınız ve ılık su, tavuk suyu tuz karabiber ve pulbiberi ekleyiniz.Su ılık iken tarhanayı ekleyiniz ve topak olmaması için kaynayıncaya kadar karıştırınız.Piştikten sonra çorba kasesine koyunuz ve üzerine eritilmiş tereyağını (1 çorba kaşığı) gezdiriniz.İçine kıtır ekmek kullanabilirsiniz.Mükemmel bir lezzet afiyet olsun