Tencere Kebabı
Malzemeler:
Eti kuşbaşı doğruyorsunuz ve tencereye koyunuz ve kısık ateşte kendi suyunda pişiriniz suyunu çekmeye yakın sıvı yağ ve doğranmış soğanları ekleyiniz ve orta hararetli ateşte, soğanlar sararıncaya kadar kavrunuz. Domates salçası ayrı bir kasede sulandırıldıktan sonra kavrulmuş malzemeye ekleyiniz veya salça yerine domates kullanıcaksanız, domateslerin kabukları soyulur ve küçük küçük doğrandıktan sonra tencereye ilave ediniz.(isteğe göre havucu küp küp doğrayıp ekleyebilirsiniz) Tüm malzemeyi bir iki defa karıştırdıktan sonra üzerine sıcak su eklenir. Suyun miktarı malzemenin üzerine çıkacak şekilde ayarlanmalıdır. Tenceredeki karışım bundan sonra orta hararetli ateşte pişirilmeye bırakılır. Bu sırada patatesleri soyunuz ve kuşbaşı doğrayınız ve yağda hafif kızartınız. Patatesler kızartılmadan da kullanılabilirsiniz; fakat hafif kızarmış patatesler kebabın daha fazla lezzetli olmasını sağlar.
Yemek pişerken ara sıra kebabın suyunu çekip çekmediği kontrol ediniz. Etlerin piştiğinden emin olunduktan sonra, tencere kebabı da suyunu iyice çekmeden patatesleri ekleyiniz. Patatesleri, kebabın inmesine yaklaşık yirmi dakika kala ekleyiniz. Patateslerin eklenmesinden sonra tüm malzeme suyunu çekmeye yakın kaynatınız.
Tencere kebabını servis yaparken üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN
Malzemeler:
- 750 gram et (kuşbaşı)
- 4 tane büyük patates
- 3 tane soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası veya 2 tane domates
- Tuz ve karabiber
Eti kuşbaşı doğruyorsunuz ve tencereye koyunuz ve kısık ateşte kendi suyunda pişiriniz suyunu çekmeye yakın sıvı yağ ve doğranmış soğanları ekleyiniz ve orta hararetli ateşte, soğanlar sararıncaya kadar kavrunuz. Domates salçası ayrı bir kasede sulandırıldıktan sonra kavrulmuş malzemeye ekleyiniz veya salça yerine domates kullanıcaksanız, domateslerin kabukları soyulur ve küçük küçük doğrandıktan sonra tencereye ilave ediniz.(isteğe göre havucu küp küp doğrayıp ekleyebilirsiniz) Tüm malzemeyi bir iki defa karıştırdıktan sonra üzerine sıcak su eklenir. Suyun miktarı malzemenin üzerine çıkacak şekilde ayarlanmalıdır. Tenceredeki karışım bundan sonra orta hararetli ateşte pişirilmeye bırakılır. Bu sırada patatesleri soyunuz ve kuşbaşı doğrayınız ve yağda hafif kızartınız. Patatesler kızartılmadan da kullanılabilirsiniz; fakat hafif kızarmış patatesler kebabın daha fazla lezzetli olmasını sağlar.
Yemek pişerken ara sıra kebabın suyunu çekip çekmediği kontrol ediniz. Etlerin piştiğinden emin olunduktan sonra, tencere kebabı da suyunu iyice çekmeden patatesleri ekleyiniz. Patatesleri, kebabın inmesine yaklaşık yirmi dakika kala ekleyiniz. Patateslerin eklenmesinden sonra tüm malzeme suyunu çekmeye yakın kaynatınız.
Tencere kebabını servis yaparken üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN