Kainat Güzeli Yarışmacısı İtalya Mora, Tartışmalı Diskalifiye Konusunda Sessizliğini Bozdu, 'Çok Sert Bir Tedbir' Diyor | Moda trendleri

ilayda

Member
Mexico City'deki Arena Ciudad de México'da yapılması planlanan Kainat Güzeli yarışmasının 73. edisyonu, Panama'nın temsilcisi İtalya Mora'nın beklenmedik bir şekilde diskalifiye edilmesiyle zaten manşetlere çıkmıştı. Onun görevden alınması, güzellik yarışmasının katı kurallarının ihlali nedeniyle gerçekleşti. Organizatörlerin önceden izni olmadan kendisine erkek arkadaşı Juan Abadia'nın ayrı otel odasında eşlik ettiği iddia edildi.

İtalya Mora Instagram'da sessizliğini bozuyor ve Miss Universe 2024'ten çıkışıyla ilgili gerçeği açıklıyor. (Instagram/@italy.mora)

Ancak Mora ile Miss Universe Panama'nın direktörü Cesar Anel Rodriguez arasında hararetli bir tartışmaya işaret eden söylentilerle birlikte daha derin bir tartışmaya dair söylentiler su yüzüne çıktı. Anlaşmazlığın etkinliğin organizasyonuna yönelik eleştirilere odaklandığı bildirildi. (Ayrıca okuyun: Miss Universe adayı İtalya Mora, finalden birkaç gün önce “erkek arkadaşını otel odasında ziyaret ettiği” gerekçesiyle diskalifiye edildi.)

İtalya Mora'dan son dakika diskalifiyesine tepki

Disiplin kurulunun değerlendirmesinin ardından İtalyan Mora, Miss Universe 2024 yarışmasından erken ayrılmasıyla ilgili Instagram Hikayeleri üzerinden bir açıklama yaptı. Şöyle yazdı: “Kainat Güzeli 2024 yarışmasından ayrılışımla ilgili olarak: 1 Kasım 2024'te güzellik yarışmasından çekildiğim bana bildirildi. Gala gecesine katılmaya hazırlanırken organizasyon yarışmadan ayrılmam yönünde kararını açıkladı.”

Şöyle ekledi: “Ancak bunun ciddi bir eylem olduğuna ve bunun yerine diyalogla veya uyarıyla çözülebileceğine inandığımı ifade etmek isterim. Özellikle ülkemi temsil etme hazırlığımı mümkün kılanların zamanı, çabası, kaynakları ve desteği göz önüne alındığında, bu olayı duygusal olarak işlemek zordu.”

Mora ayrıca Panamalı dostlarına da seslenerek şunları söyledi: “Panamalı dostlarıma, Panama'yı temsil etme sorumluluğunu her zaman gururla taşıdığımı söylemek isterim ve güzellik yarışmasına giden bu yolda devam edemediğim için derin üzüntü duyuyorum.” ”

Açıklamayı, bu zorlu dönemde başkalarından mahremiyetlerine saygı duymalarını isteyerek sonlandırdı ve gördüğü destek ve sevgi için şükranlarını dile getirdi: “Bu açıklamayla, hakkımda paylaşılmış olabilecek yanlış bilgileri de düzeltmeyi umuyorum” Aldığım destek ve sevgiyi içtenlikle takdir ediyorum ve bu süreçte bana güvenen herkese teşekkür ediyorum.

İtalya Mora Hakkında

Italia Johan Peñaloza Mora (2005 doğumlu), Señorita Panama 2024'ü kazanan Panamalı bir model ve güzellik yarışması unvanı sahibidir. 19 yaşındaki güzellik kraliçesi, 16 Kasım'da Mexico City'de düzenlenen Miss Universe yarışmasında 130 uluslararası delege arasında yarışmaya hazırlanıyordu.