Islak Kek Tarifi
Malzemeler
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
100 gr. Tereyağı
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yeteri kadar un
Üzeri için
80 gr. Bitter çikolata
1 paket krema
Hindistan cevizi
Hazırlanışı: geniş bir kapta eritilmiş tereyağını, sıvı yağı, sütü ve şekeri iyice çırpıyoruz. Hazırladığımız karışımdan bir su bardağı kadar kenara ayırıp kalan karışıma yumurtaları ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine elenmiş unu vanilyayı ve kabartma tozunu koyup tahin kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz. Karışımı yağlanmış ve unlanmış bir borcama döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kekimiz pişerken sosunu hazırlıyoruz. Kremayı bir tencereye koyup bitter çikolatayı da ekleyerek çikolatalar eriyinceye kadar ısıtıyoruz. Kenara ayırdığımız bir bardak karışımı da ekleyip karıştırıyoruz. Kekimiz piştikten bir iki dakika sonra eşit dilimler şeklinde kesiyoruz ve sosu üzerine döküyoruz. Soğuduktan sonra üzerine Hindistan cevizi serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Malzemeler
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
100 gr. Tereyağı
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yeteri kadar un
Üzeri için
80 gr. Bitter çikolata
1 paket krema
Hindistan cevizi
Hazırlanışı: geniş bir kapta eritilmiş tereyağını, sıvı yağı, sütü ve şekeri iyice çırpıyoruz. Hazırladığımız karışımdan bir su bardağı kadar kenara ayırıp kalan karışıma yumurtaları ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine elenmiş unu vanilyayı ve kabartma tozunu koyup tahin kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz. Karışımı yağlanmış ve unlanmış bir borcama döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kekimiz pişerken sosunu hazırlıyoruz. Kremayı bir tencereye koyup bitter çikolatayı da ekleyerek çikolatalar eriyinceye kadar ısıtıyoruz. Kenara ayırdığımız bir bardak karışımı da ekleyip karıştırıyoruz. Kekimiz piştikten bir iki dakika sonra eşit dilimler şeklinde kesiyoruz ve sosu üzerine döküyoruz. Soğuduktan sonra üzerine Hindistan cevizi serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun.